Sørg for at være ordentligt forberedt, når du tager en Mobilscooter med på din flyrejse. Der er stort set de samme udfordringer som man har, når der skal medtages en kørestol.

Man kan planlægge sig ud af de fleste udfordringerne inden man tager hjemmefra. På den måde kan den enkelte være godt forberedt, før den næste rejse skal gennemføres. Vi har herunder opstillet nogle gode råd, der vil gøre det lettere at tage sin Mobilscooter med på rejsen.

1). Sørg for at informere din rejsepartner…

Giv dit rejsepartner besked om at du rejser med en Mobilscooter i god tid, gerne ved bestilling af rejsen. På den måde sikrer du, at du får den assistance, du har behov for i lufthavnen.


2). Kom i god tid til lufthavnen…

Det er en god idé, at møde op i lufthavnen i god tid. Kom gerne mellem 1-2 timer før afrejse alt efter, om du skal rejse ind- eller udenrigs. De enkelte flyselskaber oplyser en anbefalet mødetid på deres hjemmesider, så tjek altid op på dette.


3). Få en aftale med personalet i gaten…

Rejser du alene er det en god idé, at give besked til personalet i gaten om, at du gerne vil først ombord. På den måde slipper du for at skulle stresse ombord, og kabinepersonalet får bedre tid til pakke og sikre Mobilscooteren i lastrummet.


4). Sæt navn og destination på din Mobilscooter…

Selv om det er meget sjældent at bagage-snippen forsvinder fra et hjælpemiddel, er det altid en god idé at påsætte en ekstra mærkat med navn, mobil-nr., destination og hotel. Find et sted på Mobilscooteren, hvor du kan sætte et lille ekstra skilt med informationerne.


5). Kontroller altid bagage-snippen…

Det er vigtigt at sikre sig, at informationerne på bagage-snippen, der påsættes Mobilscooteren, stemmer overens med informationerne på dit boardingkort – så er du sikker på, at du og kørestolen havner på samme sted.

 

Handicaprettigheder

Handicappedes rettigheder ved flyrejser er gældende i hele EU.

Handicappede og bevægelseshæmmede personer har ret til at rejse på samme vilkår som alle andre borgere. En person må derfor ikke nægtes adgang til en rejse som følge af deres handicap, med mindre der er tale om en decideret sikkerhedsrisiko, som i så fald skal begrundes.

Handicappede og bevægelseshæmmede personer har ret til at få assistance både i lufthavnen og ombord på flyet.

Erstatning af ødelagte hjælpemidler…

Såfremt kørestole eller andre hjælpemidler beskadiges under transporten, bør der udbetales erstatning til ejeren af hjælpemidlet efter bestemmelserne i international lovgivning, fællesskabslovgivning og national lovgivning.

Rettighederne er gældende inden for hele EU og fremgår i sin fulde form i EU-forordning 1107/2006 og i bekendtgørelse nr. 9113 af 16. december 2013.

EU-FORORDNING 1107/2006