Kombinationen af sclerose og et job som sundhedsplejerske kan være svær at få til at gå op, men en nyudviklet scooter har været med til at fastholde Trine Flørnæss på arbejdsmarkedet.

Holstebro: For cirka syv år siden fik Trine Flørnæss fra Holstebro konstateret sclerose. En sygdom, som har gjort, at hun især har svært ved at gå. En sygdom, som har besværliggjort hendes job som sundhedsplejerske. Men for cirka en måned siden kom der en gave i form af en lille kuffert.

Kufferten med hjul kan nemlig foldes ud, så den bliver til en el-scooter. Det tager cirka ti sekunder fra Trine Flørnæss tager kufferten frem, til at hun kan bevæge sig frit rundt. Samtidig har scooteren både mobiltelefon-oplader og et aftageligt batteri på størrelse med en håndtaske.

– Scooteren har både en mobilitet og en funktionalitet, som gør, at jeg på trods af min sclerose, stadig kan passe mit arbejde, siger Trine Flørnæss.

Det har efterhånden taget nogle forsøg, før den 43-årige holstebroer har fundet et transportmiddel, som passer til hendes behov.

– Jeg har været gennem afprøvning af rigtig mange forskellige hjælpemidler, inden jeg opdagede den her scooter, siger Trine Flørnæss, som gerne vil rose Jobcentret i Holstebro Kommune for at være så åbne til, at hun har fået få lov til at være meget medbestemmende i både afprøvning og valg af hjælpemiddel.

Som scleroseramt kræver det en del planlægning samt transportmidler, hvis hverdagen skal hænge sammen. Udover den nye mobilscooter har Trine Flørnæss også en handicapbus, og en el-crosser som egner sig til udendørs kørsel.

En nødvendighed

Trine Flørnæss arbejder til dagligt som privatpraktiserende sundhedsplejerske, ligesom hun også er tilknyttet et plejecenter i Holstebro.

Derudover driver hun både børnetøjsbutik og underviser hjemme på gården. Derfor er hjælpemidler en nødvendighed for hende for at transportere sig rundt til arbejdsopgaver, men også for at kunne bevare overskuddet på hjemmefronten, hvor hun er mor til fem. Snart skal scooteren, som er godkendt som håndbagage i sin kuffertform, med på en arbejdsferie.

– Mig og min mand skal snart til Berlin på en arbejdsmæssig opgave og her kan vi jo bare smide den bag i en personbil, fremfor at skulle køre i min store bus, siger Trine Flørnæss, som fortæller at hun har fået nogle nysgerrige blikke når hun har pakket scooteren sammen og samlet den.

– Man kan godt se, at folk tænker “hvad skete der lige der”, og at det ikke lige er noget, de har set før, siger Trine Flørnæss.

Sclerosen er i baggrunden

For Trine Flørnæss er det en nødvendighed med hjælpemidler – både stok, rollator, kørestol holder klar til brug. Dagene er så forskellige, at det er svært på forhånd at vide, hvad der duer på dagen.

I dag er det balancen i kraftigt blæsevejr, der er udfordrende. Det er dog ikke noget, som hun tager særligt tungt. Det er et livsvilkår og med de rigtige hjælpemidler er det ingen sag.

– Jeg tager ikke min sygdom alt for alvorligt, for jeg kan jo sagtens det, som jeg gerne vil, siger hun.

Det er ikke kun funktionaliteten og mobiliteten der tiltaler hende ved den nye scooter, som er udviklet af en israelsk flyproducent.

– Det er sjovt at have noget, som ikke alle andre har, siger Trine Flørnæss.