Loading...
Home
Shop

Service: (+45) 3131 9117
Man. til fred. kl. 09:00 - 16:00

Fremvisning - hjemmebesøg

Der findes mange tusinde typer af hjælpemidler der kan være en hjælp til at afhjælpe en funktions nedsættelse. Alt efter hvilken type funktion der er nedsat, kan et hjælpemiddel i mange tilfælde erstatte den manglende funktion eller som minimum afhjælpe de udfordringer der er opstået.

Alle kan få brug for et hjælpemiddel

Det er hverken alder eller køn der afgøre om der er behov for et hjælpemiddel. Det er udelukkende de udfordringer der er opstået omkring de funktions nedsættelser der er opstået. De fleste ældre har på et tidspunkt behov for et høreapparat eller måske støttestrømper. Det kaldes for kropsbårne hjælpemidler. 

Det kan også være flytbare hjælpemidler som en rollator, el-scooter eller el-kørestol. Denne type hjælpemidler kan være med til at bibeholde et større bevægelsesareal og dermed stadig have mulighed for at komme rundt ved egen hjælp.

Det er utroligt vigtigt for den enkelte at blive inspireret og få oplevelser af visuel karakter. At følge årstidernes skiften, at møde familie og venner eller bare komme rundt og se er nemt for personer uden funktionsnedsættelse. Men ikke nødvendigvis for den der har brug for et hjælpemiddel til at komme rundt. 

Det kan være svært at acceptere

For nogle kan det være rigtigt svært at acceptere at skulle gøre brug af et hjælpemiddel. Nogle frygter hvordan omgivelserne vil se på dem og er måske bange for at der mistes respekt. Andre føler sig anderledes eller svage, når de skal vise sig offentligt med et hjælpemiddel.

Det er en barriere der kn være udfordrende for nogle, men når denne først er overvundet åbner livet sig op igen. Alle bliver ældre eller får en eller anden funktionsnedsættelse – men vi skal som mennesker bare lære at livet skal leves også selv om det kan være udfordrende.

Hjælpemidler i dag moderne og innovative

Før i tiden gik producenterne af hjælpemidler mere op i funktionalitet end design. Men i dag er producenterne opmærksomme på, at designet skal gå hånd i hånd med designet. Produkterne skal både være pæne og lækre og også behagelige at bruge, uanset om det er kropsbårne eller flytbare hjælpemidler.

Det betyder også, at det enkelte hjælpemiddels signalværdi er langt mere positivt. Det er i form af, at de er mere neutrale måske pga størrelse eller det er et lækkert design at se på. Dette er naturligvis med til at flere og flere hurtigere acceptere at gøre brug af et hjælpemiddel.

Product has been added to your cart