Vælg den rigtige el-scooter!

Hvorfor mobilscooter

Når du som person ikke mere kan gå over kortere eller længere afstande og overvejer at købe en el-scooter, er der en række ting, du skal tage højde for. Herunder er der en oversigt over de vigtigste faktorer:

Type af boligområde

Er det et villahus kvarter eller er det tætbebyggelse?

Hvis du bor i et byområde, skal du være opmærksom på, at der kan være mange forhindringer på fortovet/vejen. Derfor er en lidt mindre el-scooter være velegnet til bymæssig bebyggelse, da den ikke vil fylde så meget på fortovet eller cykelstien.

Boligform

Hvordan er dine boligforhold?

Hvis du bor i en lejlighed, skal du være opmærksom på, at nogle el-scootere kan være ret store og tunge. Du skal derfor sikre dig, at du har plads til at opbevare den indendørs eller have adgang til et opbevaringsrum. Derfor er det vigtigt at vælge en model der kan honorere dette krav. 

Hvis du bor i et hus, er der mere plads, men du skal stadig være opmærksom på, at du skal kunne komme ud og ind af huset med el-scooteren, hvis du ikke har en garage eller et rum hvor den kan opbevares, når den ikke er i brug.

Brugsform

Hvordan vil du bruge din el-scooter? 

Hvis du skal bruge den til at komme rundt i byen, er det vigtigt at vælge en el-scooter, der er nem at manøvrere i trafikken og egner sig til at køre på fortovet, hvis der ikke er en cykelsti. 

Skal du bruge den til at tage på længere ture eller rejser, er det vigtigt at vælge en el-scooter der kan klare de strabadser som turen/rejsen indeholder og som kan skabe besvær for dig eller evt. medhjælpere.

Indkøb

Skal el-scooteren hjælpe til med indkøb?

Hvis du skal bruge el-scooteren til at handle ind, er det vigtigt at vælge en el-scooter med en lille venderadius så du let kan komme rundt, når du befinder dig på indendørs arealer. 

Rejser

Vil du på længere ture og rejser væk fra hjemmet?

Hvis du skal have din el-scooter med på rejse, skal du være opmærksom på, at det skal være en model der skal kunne foldes/klappes sammen. Du skal også være opmærksom på, at der kan være forskellige regler i de enkelte lande for, hvordan du må transportere el-scootere i offentlig transport.

Har du tanker om at medbringe din el-scooter på flyrejser, er det vigtigt at du sikrer dig at der er udsted et flycertifikat til den valgte model.

(Det er gratis ved lov at medbringe sit hjælpemiddel i offentlig transport og på flyrejser i EU)

Især modeller der er sammenklappelige er fordelagtige når det kommer til længere ture eller rejser. Oftest kan disse også skilles ad og medbringes i en privat bil og/eller offentlig transport. De større el-scootere kræver at man enten er ejer af en større bil, kassevogn eller skal gøre brug af et transportfirma, med de udfordringer det måtte have 

Yderligere råd

Ud over de ovenstående faktorer, er der også en række andre ting, du kan overveje, når du skal vælge en el-scooter. For eksempel:

Pris       Komfort       Sikkerhed    Garanti         Tilbehør

Konklusion

Når du skal vælge en el-scooter, er det vigtigt at overveje dine individuelle behov og ønsker. Ved at tage højde for de faktorer, der er nævnt ovenfor, kan du finde den helt rigtige el-scooter til dig.

Hos Mobilscooter vil vi meget gerne vejlede og hjælpe dig med at finde det rigtige valg – også selvom du ikke vælger en af vores modeller. 

Så kontakt os gerne på: 3131 9117 eller mail info@mobilscooter.dk 

el scootere - artikler fra mobilscooter

El scooter